Kvindemode i 1864

Storm skansen – løs mordgåden – 1864 modeshow

Historiecenter Dybbøl Banke åbner i efterårsferien med et væld af oplevelser for store og små. Slut dig til de preussiske styrker og vær med til at storme skansen, når vi gennemgår den preussiske erobring af Dybbøl d. 18. april 1864. Hvor mange preussere var der, hvad oplevede de, og hvor hurtigt gik det? Husk at dukke hovedet og holde dig for ørene, når vores danske artillerist affyrer kanonen! Er du mere til geværer end kanoner, kan du prøve at holde både det danske og det preussiske gevær, og høre om forskellen på de to systemer. Som noget særligt i efterårsferien laver vi et modeshow og viser kvindemoden i 1864, både bondekonens praktiske tøj og borgerfruens fine krinolinekjole. Prøv også vores mordgåde, hvor du bliver auditør i hæren. Den danske soldat Hans Lorenzen er fundet død i skansen efter et preussisk bombardement. Men Hans er ramt af en dansk geværkugle. Hvem har begået denne forfærdelige forbrydelse? Og hvorfor? Det nødvendige bevismateriale finder du i skansen og soldaterbyen – nu skal du stykke delene sammen og finde morderen.

Angrebet på skansen og modeshowet foregår mandag til fredag i uge 42, historiecentrets andre tilbud kan opleves fra lørdag d. 12. oktober – søndag d. 20. oktober.

Historiecenter Dybbøl Banke er åbent 10-17. Husk praktisk tøj, da dele af formidlingen foregår udenfor. Medbragt mad må spises ved bordene i gården.

Onsdag d. 4. september kl. 19.00 kan man høre om den igangværende renovering af Dybbøl Mølle. Hør om udskiftningen af vingerne og reparationen af det øverste murværk. Vi kommer også ind på møllens historie, familien fra 1864 og hvorfor møllen er et vigtigt dansk symbol i dag. Rundvisningen varer ca. 1 – 1,5 time og størstedelen foregår udenfor.

Dørene åbnes kl. 18.30 og lukkes igen kl. 19.00. Alle der er dukket op i det tidsrum kommer med på rundvisningen. Der lukkes ikke flere ind efter kl. 19.00, så vær præcis! Prisen er 45 kr. pr mand og betales via mobile pay. Børn under 10 år er gratis.

Vi ses på Dybbøl Mølle!

Dybbøl Mølle

Dybbøl Mølle får nye vinger