Vinterferien: Oplevelser og aktiviteter for børn og voksne

Planlægger du at afholde årets vinterferie i Sønderjylland? Så må du ikke snyde dig selv for et besøg på Historiecenter Dybbøl Banke. Som noget nyt har vi almindeligt åbent i vinterferien, og her kan du tage del i en række forskellige aktiviteter, som giver hele familien et unikt indblik i, hvordan det var at være soldat i krigen i 1864.

Lærerige oplevelser i vinterferien for børn

Kan du klare en vinterdag i krigen i 1864? Kulden bider, og dine støvler er gennemblødte af smeltet sne. Dine fingre er iskolde, men geværet kan ikke lades med luffer på. Vandet i din feltflaske er frosset, og den sidste rest brændevin er drukket. Tilbage i mandskabsbarakken er der godt og varmt, men at forlade forposten er desertering. Tror du stadig, du kan holde til det? Så besøg Historiecenter Dybbøl Banke.

Hold årets vinterferie i Sønderjylland

Der er god grund til at holde årets vinterferie i Sønderjylland, hvor der er mange spændende seværdigheder. Vi byder jer gerne velkommen på Historiecenter Dybbøl Banke i vinterferien, hvor de lærerige oplevelser står i kø. Her kan du blandt andet møde soldaterne ude i skansen og høre om deres oplevelser i krigen og særligt de første kolde måneder.

Gennem spændende fortællinger og aktiviteter lærer du mere om soldaternes liv, udrustning og udfordringer på slagmarken. I vinterferien kan du også lave din egen pandekage over det varme bål og støbe en kugle til dit gevær. Hos marketenderen kan du lune dig på en kop kaffe, og hvis du er heldig, kommer Kongen forbi med varm øl med honning. Bliver forposten alligevel for kold, kan du trække dig tilbage til bygningen og se vores film og udstilling.

Er du nysgerrig på oplevelser i vinterferien i Jylland, så tag gerne et kig på vores program for vinterferien nedenfor.

Kan du blive soldat i 1864? 

Er du mellem 4-12 år, kan du prøve, om du har, hvad der skal til for at blive soldat i 1864. Brug din krop, dine hænder, dine øjne og din hjerne og løs opgaverne i vores aktivitetshæfte. Lær fx at sy en knap i og at skrive med morsekode og løft et rigtigt gevær. Du må gerne få hjælp af dine forældre. Når du og din familie besøger os i vinterferien, skal I blot spørge efter hæftet i butikken.

Åbningstider i vinterferien:

Alle hverdage mandag-fredag i uge 7 fra kl. 10 – 15.

Praktiske informationer:

HUSK! Varmt tøj og godt fodtøj, da størstedelen af formidlingen foregår udenfor. Madpakker må gerne medbringes og kan nydes ved borde i soldaterbyen.


10.-14.02.2025

Program: Vinterferien

 TidAktivitet
10:30

Soldatens våben
Soldaten demonstrerer sit gevær.

11:00

Skanserne på Dybbøl
En kort fortælling om vores rekonstruerede skanse og de originale skanser, der ligger i landskabet omkring.

11:30

Det kloge kvarter
Vi går i dybden med et spændende emne.

12:00

Historiens øjenvidne
En krigsdeltager fortæller.

12:30

Kanonfortælling
Hvad kunne artilleriet i 1864?

13:00

Soldatens våben
Soldaten demonstrerer sit gevær.

13:30

Skanserne på Dybbøl
En kort fortælling om vores rekonstruerede skanse og de originale skanser, der ligger i landskabet omkring.

14:00

Historiens øjenvidne
En krigsdeltager fortæller.