1864-Tidende
I løbet af 1964, 100-årsdagen for krigen, udgav B.T. en serie artikler af journalist Lars Lindeberg om krigens hændelser. Hver dag handlede om den tilsvarende dag 100 år forinden. På den måde kunne læserne følge med i slagets gang dag for dag.
Lars Lindebergs artikler er i 2012 suppleret med artikler om krigens optakt og våbenhvilerne, skrevet af Ditte Kock.
Toldembedsmænd fyres
Overgangen fra dansk til tysk i Slesvig og Holsten begyndte allerede, da de tyske tropper rykkede ind, og den tager nu rigtig fart, hvor Danmark afstår hertugdømmerne.
Af Ditte Kock, 2012
Skilte bliver skiftet til tysk, og det samme gør de embedsmænd, der er udpeget af Danmark. Alle toldembedsmænd i Haderslev og omegn er blevet kaldt til møde hos amtmand Kjær, der nu underskriver sig Kier, så det kunne fastslås, hvor deres loyalitet ligger. De blev spurgt, om de havde aflagt deres ed til Christian d. 9. som hertug af Slesvig eller konge af Danmark. Samtlige toldembedsmænd svarede, at de følte sig bundne af deres ed til kongen og at de, selv hvis de ville, ikke så sig berettigede til at opløse dette forhold. De havde modtaget deres embeder af kongen, og kun med hans tilladelse kunne de nedlægge dem. Et par dage efter mødet blev samtlige toldembedsmænd på nær to fyret.
Danmark har afstået hertugdømmerne, men papirarbejdet er ikke helt på plads og hertugdømmernes skæbne er ikke afgjort endnu. Denne mellemperiode medfører en del forvirring. De slesvigske skibe sejler stadig under dansk flag og i udlandet må slesvigske sømænd henvende sig hos de danske konsuler. Dette forhold blev der klaget over i havnebyen Tønning i Slesvig, hvor man foreslog, at de preussiske konsuler skulle tage sig af de slesvig-holstenske sømænd.
Folkene i Tønning håber, at de slesvig-holstenske farver snart bliver internationalt anerkendte.
Historiecenter Dybbøl Banke
Trip Advisor
Åbningstider
Historiecenter Dybbøl Banke
Se åbningstider her
Dybbøl Mølle
Se åbningstider her
Databeskyttelsespolitik
VPAC
Historiecenter Dybbøl Banke er et VPAC center. VPAC står for Videnspædagogisk Aktivitets Center, der er et statsstøttet oplevelsescenter, hvor børn og voksne får viden og indsigt i natur, historie og videnskab gennem lærerige og udfordrende aktiviteter for alle sanser. Der er 16 VPAC centre i Danmark.