1864 arkiv
Arkivet suppleres løbende med nyt materiale. Hvis du har en dagbog, breve eller erindringer fra en forfader, som deltog i krigen, så er vi meget interesseret i at modtage en kopi af materialet.
Kaptajn Carl Ludvig Bernhard Petersen
ID 4570. Kaptajn Carl Ludvig Bernhard Petersen ved 16. Regiment.
Kaptajn Carl Ludvig Bernhard Petersen er født den 18. maj 1827 på Vilhelmsdal ved ved Guldborg på Falster.
Han blev kadet den 1. november 1840 og deltog i kampene ved Bov, Slesvig i 1848, hvor han blev hårdt såret, og Dybbøl 5. juni. Efter eget ønske udkommanderedes han til den vestindiske hærstyrke, og blev gift på St. Croix med en datter af den lokale Heyliger slægt. Hun døde imidlertid efter en fødsel og Bernhard Petersen vendte tilbage til Danmark med sin datter.
I mellemtiden var han blevet premierløjtnant. Han forfremmedes til kaptajn II den 28. august 1862 ved 16. Linie-Infanteri-Bataillon.
I krigen 1864 deltog han, som bekendt, med 16. Infanteri-regiment og blev under forsvaret af Dybbøl den 17. april kaptajn af 1. klasse, men fangedes ved stormen den 18. og sad fanget i Minden, hvor hans kone af 2. ægteskab besøgte ham. Måneden før havde han kort været hjemme hos familien, da de mistede en søn på 7 år.
Den 28. oktober 1864 samme år hædredes han med Dannebrogsordenens Ridderkors.
Efter krigen fortsatte han sin militærkarriere og blev først endeligt afskediget pga. alder den 10. marts 1892 og erholdt afskedspatent som oberst den 4. juli 1892.
Nåede at skrive en del småbøger og artikler om dansk-vestindiske øer samt om forskellige militære forhold.
Bernhard Petersen døde den 7. september 1907 i sin villa ved Geel Skov.
Supplerende oplysninger indsendt den 24-01-2010 af Søren Bøving-Andersen.Kilder:
- Portrætfoto og tekst pr mail fra Søren Bøving-Andersen. Foto oprindeligt fra Det Kgl. Biblioteks Portrætsamling.
Historiecenter Dybbøl Banke
Trip Advisor
Åbningstider
Historiecenter Dybbøl Banke
1. april – 31. oktober
kl. 10-17
Dybbøl Mølle
Se åbningstider her
VPAC
Historiecenter Dybbøl Banke er et VPAC center. VPAC står for Videnspædagogisk Aktivitets Center, der er et statsstøttet oplevelsescenter, hvor børn og voksne får viden og indsigt i natur, historie og videnskab gennem lærerige og udfordrende aktiviteter for alle sanser. Der er 16 VPAC centre i Danmark.