1864 arkiv
Arkivet suppleres løbende med nyt materiale. Hvis du har en dagbog, breve eller erindringer fra en forfader, som deltog i krigen, så er vi meget interesseret i at modtage en kopi af materialet.
Mindesten for løjtnant W. F. Gram
ID 1029. Mindestenen er en granitsten med sort skrift. Mindestenen ligger på sti fra Stenløkke til skanseområdet. Stenen ligger op ad mur mod "Fårefarmen". Stenen er rejst af "Kommiteen til Rejsning af Mindesten for Faldne i de slesvigske Krige" den 14. juli 1937.
Inskription:
Her faldt Pr.lt. W.F. Gram ved 9. Regiment den 18.4.1864.
Premierløjtnant Wilhelm Frederik Fram, født 1829 i København, hvor faderen var skibskaptajn og sejlede på Grønland. Som 18-årig meldte han sig som frivillig i 1848 og ansattes ved 1. Infanteri Bataillon. 1849 udnævntes han til sekondløjtnant, 1851 forsattes han til 9. Bataillon, 1855 blev han premierløjtnant. 1864 var han kommandør for 9. Regiments 7. Kompagni. Under 8. Brigades angreb den 18. april faldt han nær det sted, hvor greve Ahlefeldt også fandt døden. Premierløjtnant Gram blev hårdt såret i underlivet og døde kort efter på slagmarken. Liget blev ført til København og begravet på Garnisons Kirkegård den 30. april 1864. Men tilsyneladende er hans gravsted på Assistens Kirkegård i København.
Kilder:- Tekst fra Jens Raben: "Soldatergrave og Mindestene for Faldne i de slesvigske Krige på Sundeved og Als". Foto: Historiecenter Dybbøl Banke
Der er knyttet 2 arkivalier til denne artikel.
Premierløjtnant Vilhelm Ferdinand Gram
ID 3567. Portræt af premierløjtnant W. F. Gram, der i Krigen 1864 gjorde tjeneste som premierløjtnant ved 9. Regiment 7. Kompagni. Han faldt under kampen om Dybbølstillingen den 18. april 1864.
Gravsted for premierløjtnant Vilhelm Ferdinand Gram
ID 7172. Gravsted for premierløjtnant Gram på Assistens Kirkegård i København.
Læs mere
Historiecenter Dybbøl Banke
Trip Advisor
Åbningstider
Historiecenter Dybbøl Banke
1. april – 31. oktober
kl. 10-17
Dybbøl Mølle
Se åbningstider her
VPAC
Historiecenter Dybbøl Banke er et VPAC center. VPAC står for Videnspædagogisk Aktivitets Center, der er et statsstøttet oplevelsescenter, hvor børn og voksne får viden og indsigt i natur, historie og videnskab gennem lærerige og udfordrende aktiviteter for alle sanser. Der er 16 VPAC centre i Danmark.