1864-Tidende
I løbet af 1964, 100-årsdagen for krigen, udgav B.T. en serie artikler af journalist Lars Lindeberg om krigens hændelser. Hver dag handlede om den tilsvarende dag 100 år forinden. På den måde kunne læserne følge med i slagets gang dag for dag.
Lars Lindebergs artikler er i 2012 suppleret med artikler om krigens optakt og våbenhvilerne, skrevet af Ditte Kock.
Danskere uden instrukser
Danmark er reelt uden regering. De danske diplomater Quaade, Krieger og Bille har ikke fået svar på, om de skal acceptere Russells forslag om folkeafstemning og de har heller ikke noget alternativt grænseforslag at stille.
Af Ditte Kock, 2012
De følger derfor den hidtil udstukne kurs, men den giver ikke mange muligheder for kompromiser. Tidspresset kan efterhånden mærkes på konferencen, og deltagerne har på dagens møde kastet sig ud i lange diskussioner, og til tider afveget fra den normalt så høflige tone. Våbenhvilen slutter om otte dage, og konferencen er ikke i nærheden af en løsning.
Den preussiske diplomat Bernstorff har foreslået en alternativ afstemningsplan, hvor der skal være folkeafstemning i hele Slesvig, om hvorvidt de vil tilhøre Danmark. Protesterne har dog straks lydt fra dansk side, da Quaade mener, det kun kan komme på tale med en folkeafstemning i de områder der skal afstås fra Danmark. De områder, som konferencen afgør, skal høre til Danmark, skal ikke spørges. Bernstorff har påpeget, at konferencen jo netop bliver nødt til at spørge befolkningen for at kunne træffe dette valg.
En neutral mægler
Efter en lang diskussion har det vist sig, at der ikke er flertal for preussernes forslag om en afstemning i hele Slesvig. Den engelske udenrigsminister Russell mener der stadig er mulighed for en løsning. De krigsførende magter bør, ved hjælp af en neutral magt som mægler, sætte sig sammen og fastlægge en grænse mellem den Danmark har foreslået ved Dannevirke og den Preussen har foreslået ved Aabenraa-Tønder. De danske diplomater har kendt til dette forslag i flere dage, men har igen ikke haft et svar parat. Derfor har de taget forslaget ad referendum, altså meddelt det til den danske regering. Preussen og Østrig har gjort det samme. Efter endnu en diskussion om hvorvidt de tyske magter overholder betingelserne for våbenhvilen i Jylland, er mødet blevet hævet.