1864 arkiv
Arkivet suppleres løbende med nyt materiale. Hvis du har en dagbog, breve eller erindringer fra en forfader, som deltog i krigen, så er vi meget interesseret i at modtage en kopi af materialet.
Kaptajn C. P. D. Bügel
ID 483. Kaptajn Casper Peter Daniel Bügel deltog han i krigen 1864 som kommandør for 4. Regiment 4. Kompagni.
Under den 1. Slesvigske Krig var Bügel sendt til de vestindiske øer i anledning af urolighederne der. Han blev på øerne til 1853, hvor han vendte hjem til Danmark og ansattes ved 4. Regiment.
Under kampen om Als den 29. juni 1864 stod han med 4. Regiment på Kærhalvøen, hvor den preussiske overgang indledtes kl. 2 om morgenen. Hans kompagni stod i kommunikationsgangen (2. linie) fra Kær Vig og op til nord for Rønhave. Da den preussiske overgang var blevet bemærket og bavnerne tændt førte Bügel sit kompagni frem til løbegraven (1. linie) og lidt nordpå - nærmere de preussiske landgangstyrker. Kompagniet beskød de preussiske både, der nærmede sig land. Men da først preusserne havde fodfæste måtte kompagniet trække sig tilbage sydpå, da det blev udsat for voldsom flankerende ild. Under forsøget på at ordne tilbagegangen blev Bügel dødeligt såret. Han blev taget til fange og bragt til Sandbjerg lazaret, hvor han døde dagen efter.
Han blev begravet på Als, men i juli afhentedes liget af hans bror, som førte det til København, hvor Bügel så blev begravet på Garnisons Kirkegård den 22. juli 1864. Bügel blev 38 år og efterlod sig hustru og 2 børn.
Træsnit bragt i bla. "To hundrede træsnit. Tegninger fra krigen i Danmark 1864" med teksten: Capitain af 4de Inf. Reg. C. P. D. Bügel.
Bragt første gang den 17. juli 1864 i Illustreret Tidende nr. 251, 5. bd.
Kilder:- "To hundrede træsnit. Tegninger fra krigen i Danmark 1864".
Historiecenter Dybbøl Banke
Trip Advisor
Åbningstider
Historiecenter Dybbøl Banke
1. april – 31. oktober
kl. 10-17
Dybbøl Mølle
Se åbningstider her
VPAC
Historiecenter Dybbøl Banke er et VPAC center. VPAC står for Videnspædagogisk Aktivitets Center, der er et statsstøttet oplevelsescenter, hvor børn og voksne får viden og indsigt i natur, historie og videnskab gennem lærerige og udfordrende aktiviteter for alle sanser. Der er 16 VPAC centre i Danmark.