1864 arkiv
Arkivet suppleres løbende med nyt materiale. Hvis du har en dagbog, breve eller erindringer fra en forfader, som deltog i krigen, så er vi meget interesseret i at modtage en kopi af materialet.
Ketting Kirkegård
ID 2103. Ketting Kirkegård bliver anvendt som kirkegård i forbindelse med lazarettet på Augustenborg Slot både i krigene 1848-51 og 1864.
Et af de bedst bevarede af de både fra Als og det fynske område så kendte brede vesttårne er opført i forbindelse med kirken i Ketting på Als nordøst for Augustenborg. Det vældige og fire stokværk høje tårn af munkesten i kassemur og med let krummede mure, der divergerer en anelse nedefra og opefter, er udstyret med fire af de oprindelige 12 små, rundbuede glamhuller og er af høj alder.
Der er knyttet 5 arkivalier til denne artikel.
Gravsted for Kaptajn F. G. Neraae
ID 2327. Graven markeres med en granitsten med sort skrift og omgives af et støbejernsgitter. Graven befinder sig på Ketting Kirkegård.
Faldne danske soldater fra krigen 1848-51
ID 2186. Graven er markeret med en høj sandsten og befinder sig på Ketting Kirkegård på kirkegårdens nordterrasse. Stenen blev afsløret den 22. maj 1850 af feltpræst Boggild. 2. Reservebataillons officerer og menige rejste stenen over deres i 1848 og 1849, der på kirkegården jordede kammerater, der alle døde på Augustenborg Lazaret.
Gravsted med 10 danske soldater døde på lazarettet i Ketting
ID 2160. Granitsten med hvid marmorplade som befinder sig på Ketting Kirkegård.
Die ersten Opfer des Krieges
ID 2185. Graven befinder sig på Ketting Kirkegård ved kirkens østgavl (øst for koret) og er markeret med en granistøtte med sort skrift. Fælles gravsted med kaptajn Lionel von dem Knelebeck.
Gravsted for Lionel von dem Knesebeck
ID 2159. Graven er markeret med et jernkors med hvis skrift og befinder sig på Ketting Kirkegård ved kirkens østgavl.
Historiecenter Dybbøl Banke
Trip Advisor
Åbningstider
Historiecenter Dybbøl Banke
1. april – 31. oktober
kl. 10-17
Dybbøl Mølle
Se åbningstider her
VPAC
Historiecenter Dybbøl Banke er et VPAC center. VPAC står for Videnspædagogisk Aktivitets Center, der er et statsstøttet oplevelsescenter, hvor børn og voksne får viden og indsigt i natur, historie og videnskab gennem lærerige og udfordrende aktiviteter for alle sanser. Der er 16 VPAC centre i Danmark.