1864 arkiv
Arkivet suppleres løbende med nyt materiale. Hvis du har en dagbog, breve eller erindringer fra en forfader, som deltog i krigen, så er vi meget interesseret i at modtage en kopi af materialet.
Mindesten for løjtnant J. H. Lindhard
ID 1121. Granitsten ved gl. Aabenraavej. Stenen er rejst af "Kommiteen til Rejsning af Mindesten for Faldne i de slesvigske Krige" den 18. april 1934. 70-årsdagen for seklt. Lindhards død. Rejst af Aarhusegnens Ungdomsforeninger.
Inskription:
Her faldt seklt. J. H. Lindhard ved 9. Regt. den 18.4.1864.
Johannes Holger Lindhard blev født 1841 i Højbjerg ved Viborg, hvor faderen var organist og lærer. Forældrene døde tidligt, og han blev opdraget hos købmand P. Lindhard i Roskilde. 1860 bestod han lærereksamen og virkede derefter som lærer i Roskilde. 1863 blev han uddannet som reserveofficer, samme år udnævntes han til sekondløjtnant i Infanteriets Krigsreserve og ansattes ved 9. Bataljon.
Da 9. Regiment den 18. april 1864 under heftig fjendtlig ild gik frem til modangreb mod Dybbøl Mølle, faldt Lindhard, der stod ved 3. Kompagni, kort efter fremrykningen var begyndt, da kompagniet overskred Aabenraa vejen. Liget førtes til Roskilde og jordedes der på Gråbrødre Kirkegård den 26. april 1864.
Kilder:- Tekst fra Jens Raben: "Soldatergrave og Mindestene for Faldne i de slesvigske Krige på Sundeved og Als". Foto: Historiecenter Dybbøl Banke
Der er knyttet 1 arkivalier til denne artikel.
Hjemtransport af falden officer
ID 4443. Skrivelse fra sekondløjtnant Johannes Holger Lindhard fader om refundering af udgifter til hjemtransport af sønnens lig. Sekondløjtnant Lindhard var ved 9. Regiments 7. Kompagni og faldt den 18. april 1864 på Dybbøl.
Historiecenter Dybbøl Banke
Trip Advisor
Åbningstider
Historiecenter Dybbøl Banke
1. april – 31. oktober
kl. 10-17
Dybbøl Mølle
Se åbningstider her
VPAC
Historiecenter Dybbøl Banke er et VPAC center. VPAC står for Videnspædagogisk Aktivitets Center, der er et statsstøttet oplevelsescenter, hvor børn og voksne får viden og indsigt i natur, historie og videnskab gennem lærerige og udfordrende aktiviteter for alle sanser. Der er 16 VPAC centre i Danmark.