Granaten gik gennem væggen→ Vis oversigt

Artillerist Christen Christensen Dons fortæller om artillerikampen i Skanse 2

Vi fik nu også at se, hvilken beskyttelse vort så vel tilpakkede blokhus kunne yde. I dette opholdt der sig nemlig et kompagni infanteri og de artillerister, som ikke i øjeblikket var taget i brug. Vi havde troet det nogenlunde sikkert, da vi ved ihærdigt arbejde havde fået opført et nogle fod dybt jordlag for den side, som vendte mod Broager.

Her ramte en af fjendens granater en sådan jernkrampe, og efter at have spadseret 2,4 kilometer over Vemmingbund og igennem det jordlag, vi havde fyldt op foran huset, var den dog i stand til at trænge igennem denne og de to bjælkelag ind i blokhuset, hvor den sprang med det samme, dræbte løjtnant Voldbye og sårede fem mand, deriblandt en kommandersergent. Voldbye havde fået en stump i venstre bryst og var øjensynlig død med det samme.

Løjtnant Ancker hjalp selv til med at få de sårede ud af blokhuset. Da ambulancen kom med en såret menig ud af døren, kunne man se, at han var meget hårdt såret i underlivet. Bukserne var skudt i bare trevler, og han jamrede sig højt. Det anfægtede os dog ikke meget i øjeblikket, vi havde nok at foretage os med at besvare fjendens ild.

Hen på eftermiddagen tog stormen til, og krudtrøgen, der slog os lige i ansigtet, sværtede betjeningsmandskabet, så de så ud som negere, da vi mellem klokken 3 og 4 sagtnede skydningen og omsider holdt helt stille.