Pontonbroen→ Vis oversigt

  •  

    Pontonbroen

  •  

    Pontonbroen - Airfoto 209

EGERNSUND, 6. marts 1864, om eftermiddagen kl. 14.00. Alm. gråvejr og nogen vind fra vest.

Over det smalle, strømfyldte sund fører to pontonbroer. På Alnor-siden er der marker, nogle få huse og en gård. På denne side ligger der teglværker. Fire af preussernes store belejringskanoner skal over pontonbro til venstre. Over den inderste bro rykker kolonner af soldater. Trækfærgen er indstillet. Ødelæggelser efter det danske panserbatteri "Rolf Krakes" tidligere angreb den 18. februar ses på husene derovre.


Reporter (Egernsund)

Det er midt på eftermiddagen ved 2-tiden søndag den 6. marts 1864 på det østlige kajanlæg lidt nord for færgelejet. Trækfærgen over sundet er nu afløst af to militære preussiske pontonbroer.

Broen sikres mod Rolf Krake

Den preussiske ingeniørkaptajn Ernst Schütze fortæller om en dristig, preussisk plan om helt at blokere Egernsund.

Vi sikrede pontonbroen mod storme

Den preussiske ingeniørkaptajn i den Østpreussiske Pionér-Bataljon No. 1, Ernst Schütze, fortæller om bygningen af den første pontonbro over Egernsund.

En kugle ramte vagtlokalet

Den preussiske ingeniørkaptajn, Ernst Schütze, fortæller om det danske panserbatteri "Rolf Krake"s angreb den 18. februar.

Ombord på Rolf Krake

Den italienske journalist og reporter for engelske The Times, Antonio Gallenga, fortæller om sit besøg på panserbatteriet "Rolf Krake".