Vis tidligere udgaver...

1864-Tidende

29. november 1863

  Tronskiftet meddeles til udenlandske hoffer

  Som det er skik og brug informerer den danske regering de vigtigste fremmede hoffer om Frederik 7.s død og Christian 9.s tronbestigelse via officielle skrivelser.

  Til de vigtigste regenter bliver skrivelsen personligt afleveret af en officiel udsending for Christian 9. De udenlandske regenter kender naturligvis allerede til tronskiftet, men ceremoniellet danner grundlag for et godt forhold mellem den nye konge og de siddende regenter. En officiel skrivelse om tronskiftet er et tegn på Christian 9.s respekt overfor regenterne i de fremmede lande, og deres modtagelse af skrivelsen og deres svar derpå, signalerer en anerkendelse af Christian 9. Det preussiske hof er et af de vigtige udenlandske hoffer, og de får derfor skrivelsen overrakt personligt. Christian 9. og den danske regering har valgt flådeofficer kammerherre Carl Irminger til overrækkelsen til Preussen. Han skal også overrække skrivelsen til det østrigske hof og den afdøde konges mor og søstre, der opholder sig i Bernburg. 

  Audiens udskydes
  Det har dog vist sig, at den politiske konflikt som Danmark i øjeblikket befinder sig i, spænder ben for overrækkelsen af skrivelsen. Irminger ankom til Berlin i går, og har i dag været i audiens hos den preussiske ministerpræsident Otto von Bismarck sammen med den danske gesandt i Berlin, kammerherre George Quaade. Irminger spurgte Bismarck om hvornår han kunne få foretræde for den preussiske Kong Wilhelm. Normalt er dette en rent formel anmodning, som vil blive efterkommet så hurtigt som muligt, men Bismarck svarede meget undvigende. Irminger og Quaade fik i det hele taget indtrykket af, at der er lange udsigter til en audiens hos Kong Wilhelm. Denne udskudte anerkendelse af den nye danske konge er et meget klart tegn om Preussens utilfredshed med den danske politik. Irminger kan altså risikere at vente længe i Berlin før han kommer i audiens.

   

  * * *
  Brugerkommentarer til 1864-Tidende via Facebook